به گزارش «راهبرد معاصر»؛ با کاهش سطح تنشها میان ایران و رژیم صهیونیستی به نظر میآید مقام های کابینه جنگ این رژیم در حال تدارک حمله گسترده به رفح هستند. برخی تحلیلگران معتقدند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با حمله به کنسولگری ایران در دمشق و به شهادت رساندن جمعی از فرماندهان عالی رتبه ایرانی قصد داشت با بالا بردن سطح درگیری با تهران، آمریکا و دولتهای غربی را در دو راهی انتخاب قرار دهد.
در این معادله تلآویو در تریبونهای رسمی یا تبلیغات رسانهای سعی میکرد خود را آماده جنگ با ایران نشان دهد تا به این وسیله بتواند امتیازهای کلیدی همچون کمک 17 میلیارد دلاری از کنگره، افزایش رژیم تحریمی ایران و صدالبته چراغ سبز حمله گسترده به جنوب نوار غزه، یعنی منطقه رفح را به دست آورد.
نتانیاهو امیدوار است با حذف فرماندهان عالی رتبه حماس به یکی از اهداف اعلام شده خود نزدیک شود
نتانیاهو و متحدان راست گرایش قصد دارند بر خلاف مخالفتهای بینالمللی و حتی رعایت اصول ابتدایی جنگ به سمت آخرین پناهگاه مردم غزه لشکرکشی کنند. نخستین هدف «بی بی» برای وارد شدن به این منطقه فلسطینی تلاش برای یافتن رهبران ارشد مقاومت، مراکز فرماندهی و مقابله با گردانهای عزالدین قسام اعلام شده است.
با گذشت بیش از 200 روز از نبرد «طوفان الاقصی»، همچنان محمد الضیف و یحیی السنوار، رهبران ارشد حماس با هشیاری تحولات میدانی را رصد می کنند و به دنبال تبدیل غزه به باتلاق متجاوزان صهیونیست هستند. در چنین شرایطی نتانیاهو قصد دارد با استقرار تجهیزات آمریکایی–اروپایی ارتش صهیونیستی در محلههای تخریب شده غزه ندای پیروزی سر و خود را فاتح جنگ «شمشیرهای آهنین» نشان دهد.
به گفته کارشناسان امور نظامی، نیروهای مقاومت همچنان در آشکار و نهان حضور دارند و مقابله با آنها سالها طول خواهد کشید. به عبارت دیگر نتانیاهو امیدوار است با حذف فرماندهان عالی رتبه حماس به یکی از اهداف اعلام شده خود نزدیک شود. شرکای آمریکایی تلآویو که نگران افزایش تعداد کشتههای غیرنظامی و افزایش احساسات ضدغربی در سراسر جهان هستند، به صهیونیستها پیشنهاد کردند از تمام توان خود برای حمله به این منطقه بهره نبرد و به صورت محله به محله ساکنان آن را تخلیه کند.
دومین هدف نتانیاهو از حمله به رفح یافتن اسیران باقی مانده در غزه است. در 6 ماه اخیر بارها خانواده اسیران رژیم صهیونیستی با همراهی مخالفان به خیابانهای تلآویو آمدند و با تجمع در برابر کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) خواستار توافق فوری کابینه موقت با حماس، پایان جنگ، آزادی اسیران و برگزاری انتخابات مجدد در سرزمینهای اشغالی شدند.
آزاد نشدن افراد حاضر در غزه یا کشته شدن آنها میتواند هزینه بسیار سنگینی برای نتانیاهو داشته باشد و اعتبارش را به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی کاملاً زیر سؤال ببرد. نکته کلیدی این است، ابوعبیده سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بارها نسبت به هم سرنوشتی اسیران رژیم صهیونیستی با مردم غیرنظامی تأکید کرده و هرگونه تلاش غیرصلح آمیز برای آزادی آنها را خطری برای جان صهیونیست های در بند تعبیر کرده است.
آخرین هدف احتمالی ارتش صهیونیستی از حمله به رفح استقرار نیروهای این رژیم ازگذرگاه رفح تا محور فیلادلفیاست. به بیانی دیگر، نیروهای ارتش صهیونیستی قصد دارند با سوءاستفاده از حمله به رفح در نوار مرزی با مصر مستقر شوند و به بهانه مبارزه با قاچاق سلاح و مواد منفجره این منطقه را ترک نکنند.
آزاد نشدن افراد حاضر در غزه یا کشته شدن آنها میتواند هزینه بسیار سنگینی برای نتانیاهو داشته باشد و اعتبارش را به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی کاملاً زیر سؤال ببرد
این موضوع که با واکنش منفی مقام های مصری مواجه شده، همچنان از دستور کار ارتش صهیونیستی خارج نشده است. پیش تر تلآویو اعلام کرده بود با اعزام هیئتی به قاهره سعی کرده است نظر عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر را برای تحقق این مهم جلب کند، اما تاکنون در این زمینه توفیقی نیافته است.
اشغال نوار مرزی غزه با مصر تنها چالش تلآویو و قاهره نیست. حمله گسترده به رفح میتواند زمینه آواره شدن و انتقال دست کم بخشی از جمعیت فلسطینی نشین منطقه را به سمت مرزهای غربی فراهم کند. با وجود هشدار مقام های مصری نسبت به تحقق این سناریو، تصاویر ماهوارهای نشان دهنده آماده شدن مقام های قاهره برای بدترین سناریوهای ممکن در رفح است.
به گمان برخی ها، قمار نتانیاهو در رفح آخرین ریسمان نجات وی برای جلب حمایت صهیونیستها بدون نیاز به آغاز ماجراجویی جدید در جبهه شمالی است. اگر پس از اشغال کامل این منطقه نیروهای ارتش صهیونیستی نتوانند به اهداف اعلام شده از سوی نتانیاهو دست یابند، آنگاه منطقه باید آماده ماجراجویی جدید «بی بی» در مرزهای لبنان باشد.
کارشناسان معتقدند، به دلیل تراکم جمعیتی بالا در این منطقه با آغاز تجاوز هوایی- زمینی ارتش صهیونیستی تعداد کشتهها به سرعت بالا خواهد رفت. به عنوان نمونه، در حمله هوایی ارتش صهیونیستی به رفح در شامگاه بیستم آوریل قریب به 22 نفر جان باختند که از این تعداد نام 17 کودک و دو زن به چشم میخورد. حال آمریکا و اتحادیه اروپا باید در پیشگاه جامعه جهانی پاسخگوی کمکهای نظامی- مالی به رژیم صهیونیستی و تقویت توان صهیونیستها برای قتل عام زنان و کودکان فلسطینی باشند.